QUI SOM

MAS D'EN BLEI

Vinyes verdes vora el mar,
ara que el vent no remuga,
us feu més verdes i encar
teniu la fulla poruga,
vinyes verdes vora el mar.

Mas d’en Blei es troba en un racó privilegiat del Priorat; estem a la vall del riu Siurana, al terme municipal de la Morera del Montsant. Som un celler que estem sota l’empara de la Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat.

El projecte va recuperar els orígens agrícoles de la finca i va fer un treball de restauració de la masia, de la qual ja hi ha constància al 1756. Tenim set hectàrees de vinya i 22.000 ceps plantats principalment amb varietats autòctones com la garnatxa i la carinyena.

Mas d’en Blei sintetitza els valors característics del Priorat: el protagonisme de la llicorella, l’agricultura en coster, la producció amb rendiments reduïts i el caràcter de la seva gent, persones amb un fort sentiment identitari. Per això, els vins de la finca tenen una marcada personalitat pròpia, fruit de la singularitat d’aquest tresor del Priorat i d’un procés d’elaboració particularment curós.

EL CELLER

Aigua de gener
posa l’oli a l’oliver,
el gra al graner
i el vi al celler

Autenticitat

El projecte de Mas d’en Blei va començar fent un estudi de les varietats de la zona; les àrees de plantació es van definir amb el màxim respecte pel paisatge i la restauració de les construccions originals es va fer amb un respecte absolut per l’arquitectura original, fins el punt, que vam poder recuperar una premsa que al segle XIX ja s’utilitzava per a l’elaboració del vi.

A dia d’avui, continuem practicant agricultura tradicional cultivant en coster, veremant a mà, fermentant en botes de roure i utilitzant llevats 100% autòctons.

Tecnologia al servei de la tradició

Amb l’objectiu de potenciar allò que és genuí i natural, busquem sovint la complicitat de la tecnologia.

La fermentació tradicional en bota es combina amb la refrigeració en cambra de fred del raïm per poder extreure el millor de cada varietat. El procés de maduració, els seus índexs sanitaris i les diferents etapes d’elaboració del vi abans de l’embotellat es controlen acuradament mitjançant un espectògraf d’última generació. A més a més, generem l’energia elèctrica mitjançant plaques solars fotovoltaiques.

Cura pel detall

A Mas d’en Blei tenim en compte cada detall amb dedicació extrema. Fem un seguiment de cada parcel·la de manera individual i treballem de forma artesanal cada cep. Fins el moment del cupatge, tot el procés manté el vi en tines i bótes separades per varietat i parcel·la.

Complicitat amb la Natura

Hem limitat al màxim les intervencions sobre el relleu de les parcel·les, respectant els costers característics de la nostra comarca. La viticultura es duu a terme gràcies al coneixement i respecte dels cicles naturals i meteorològics. No utilitzem herbicides per poder respectar al màxim el tapís herbaci que protegeix l’erosió del sòl, reté la humitat i aporta el seu aroma mediterrani als nostres vins.

L'EQUIP

“Treballar en equip divideix el treball i multiplica els resultats”
kaO0w6Nl-FineWines_CentenaryHill_Shiraz_43x2

Nascut a Flix (Ribera d’Ebre, Tarragona), en Jaume és Enginyer Industrial. Ha estat vinculat amb el món de la comunicació com a directiu de societats líders del sector audiovisual espanyol.

kaO0w6Nl-FineWines_CentenaryHill_Shiraz_43x2

Nascut a Terrassa (Vallès Occidental), en Jordi és tècnic agrícola i enòleg de formació. Té una àmplia experiència en l'elaboració de vins en diversos projectes vitivinícoles d'arreu del món, des de França fins a Nova Zelanda, passant per diversos cellers de l'Estat. Forma part del projecte de Mas d'en Blei des dels inicis.

Mas d’en Blei. 22.000 ceps de varietats principalment autòctones com la garnatxa i la carinyena