LIBER

Viticultura

Raïm dels costers de llicorella de la finca de Mas d’en Blei orientats al sud-oest. Es realitzen controls de maduració per a procedir a la verema en el seu moment òptim la qual es fa manualment amb caixes de 10kg. Després de la primera selecció manual, es desrapa i es realitza una segona selecció gra per gra. Tota l'elaboració fins al cupatge es realitza separant les varietats i les parcel·les de procedència del raïm.

Vinificació

A l'entrada al celler es realitza una pre-maceració prèvia del raïm en fred durant 24h. La fermentació és llarga, de 20 a 24 dies, amb “pegeage” manual diari utilitzant llevats autòctons. Es manté durant 14 mesos en barrica de roure francès (Q. Petrea) de 225 litres, de gra fi i torrat mig-lleuger i posteriorment un mínim de 18 mesos en ampolla per aconseguir un bon punt de maduració. Es tracta d'un vi amb caràcter de criança per la seva complexitat. Un vi tècnic que resisteix molt temps en ampolla, podent-se consumir en bones condicions en els propers 5 anys.

Notes de tast


Aquest vi expressa molt particularment les característiques pròpies del territori.

COLOR
Cirera amb ribet violat.

AROMA
Fresca amb percepció d'aromes ben integrats de fruita lleugerament madura amb notes de fusta i tocs minerals.

PALADAR
Ressalta la seva frescor amb tanins molts rodons i té pas en boca viu i divertit amb notes fines de criança i fruita molt ben integrada.

Recomanacions a l'hora de servir-lo

Marida molt bé amb carns vermelles, ànec i xai o amb caça.