PETIT BLEI

Viticultura

Raïm procedent de les vinyes en coster de llicorella de la finca de Mas d’en Blei amb orientació sud-oest. Es realitzen controls de maduració abans de la verema per aconseguir el seu punt òptim. La verema es realitza manualment en caixes de 10-15 kg. i desprès de la primera selecció es derrapa i es fa una segona selecció gra per gra. Elaboració separada per varietats.

Vinificació

Vi amb estil propi elaborat amb varietats autòctones. Premaceració en fred del raïm durant 24h. Fermentació llarga de 20 a 24 dies amb llevats autòctons amb pigeage manual diari. Criança de 6 mesos en barrica de roure francès (Q. Petrea) de 225 litres, de gra fi i torrat mig lleuger.

Notes de tast


COLOR
Net i brillant amb llàgrima fina de caiguda ràpida. Color robí molt viu amb reflexos cardenalicis.

AROMA
Vi fresc amb impressió intensa i agradable. Desprèn notes de baies i grosella. També s’hi troba les aromes pròpies de la criança destacant un fons balsàmic mentolat i de regalèssia.

PALADAR
Té un pas per boca viu i dinàmic envoltant i sedós quedant la boca impregnada de notes de fruites. El postgust és llarg i intens amb el record de les notes de la part olfactiva.

Recomanacions a l'hora de servir-lo

La garnatxa es fa present així com les característiques pròpies del sol de llicorella del Priorat el que dona un vi ampli i a la vegada fresc molt versàtil a l’hora de maridar que pot acompanyar perfectament arrossos de mar i muntanya o carns roges.